top of page

Storitve Čiščenja

Svojim strankam ponujamo celovite rešitve na področju čiščenja zunanjosti objektov in njihove okolice. Z edinstveno metodo čiščenja, pri kateri uporabljamo samo izbrana čistila in zaščitna sredstva, površinam povrnemo prvoten izgled in svežino ter jim podaljšamo življenjsko dobo. Čiščenje se izvaja brez visokih pritiskov na površine, je izredno učinkovito in cenovno ugodno.

Fasade

Čiščenje fasad

leaf-cutout_edited_edited.png

VEČ KOT UMAZANIJA

Kar 90 % umazanije na stavbnih objektih so alge in plesni.  Nepravilna ali prepozna sanacija lahko privede do dodatnih stroškov ali poškodb materiala. S časoma lahko zaradi plesni in alg nastanejo mikrorazpoke, zaključni sloj pa se začne luščiti.

SANACIJA

Barvanje prek plesni in alg nikakor ni priporočljivo. Potrebno je vedeti, za kakšno vrsto fasade gre in temu prilagoditi čiščenje. Naše čistilno sredstvo z aktivnim kisikom površine globinsko očisti, fasada pa pri tem ostane poponoma nepoškodovana in je ni potrebno barvati.

REZULTAT

Objektu povrnemo prvoten izgled, z optimalno zaščito pa fasadi podaljšamo življensko dobo.

1

2

3

Nanos biorazgradljivega čistilnega sredstva za fasade

Izpiranje površine z vodo skozi posebne šobe

Impregnacija, ki zagotovi optimalno zaščito fasade

70 % CENEJŠE KOT BARVANJE

Zakaj barvati, ko pa obstaja hitrejša in cenejša rešitev.
Čiščenje je izredno učinkovito in je v primerjavi z barvanjem do 70 % cenejše.

BREZ FASADNIH ODROV

Objekte do višine 10 metrov očistimo s pomočjo teleskopskih palic in lestev

ZAKAJ NASTANE PLESEN

Z vgradnjo izolacije preprečimo uhajanje toplote skozi zidove. Ker zaključnega sloja ne suši toplota iz notranjosti kot pri starih hišah je vlažen in idealen za razvoj plesni in alg.

VZORČNO POLJE

Strankam ob ogledu nudimo vzorčno polje. Tako lahko na svojih fasadah dobijo vpogled v rezultat čiščenja.

Strehe

Čiščenje streh

leaf-cutout_edited_edited.png

ZAKAJ PRAVOČASNA SANACIJA

Izjemna izpostavljenost streh vremenskim vplivom lahko privede, da je nekoč rdeča streha črna, saj je povsem prekrita z algami, plesnimi, lišaji in mahom … Zaradi kisle vrednosti in visokih temperaturnih nihanj se kritina začne luščiti. Pri opečnih in betonskih kritinah nastajajo mikrorazpoke in kritina postane porozna do te mere, da začne voda pronicati v notranjost. Sledi propad lesenega dela ostrešja.

METODA ČIŠČENJA

Kritine ločujemo glede na material iz katerega so narejene. Nepravilen pristop k čiščenju bi lahko pomenil poškodbo na kritini. Z pravilno izbiro metode čiščenja in upoštevanje smernic vzdrževanja proizvajalcev, strankam zagotavljamo brezskrbno in strokovno storitev.

OPTIMALNA ZAŠČITA

Očiščena in razkužena streha potrebuje ustrezno sredstvo, ki kritini daje dolgotrajno zaščito in čistost.  Uporabljamo sredstva vodilnih proizvajalcev, ki so namenjena profesionalni rabi.

1

2

3

Izbira ustrezne metode

Čiščenje in razkužitev strehe

Nanos zaščitnega sredstva

Tlakovci

Pošljite nam povpraševanje

040-783-785          041-622-534

Čiščenje tlakovcev

leaf-cutout_edited_edited.png

ČISTA DOBRODOŠLICA

Dvorišča, dovozi in parkirna mesta tlakovana z različnimi materiali, se zaradi uporabe in vremenskih vplivov sčasoma umažejo. AMIGO ima rešitev, kako poceni do »novih« tlakovcev.

POSTOPEK

Umazane površine najprej očistimo s posebnim talnim robotom, ki čisti, hkrati pa tudi skrbi, da umazanija in voda ne pršita okoli. Pri čiščenju se uporablja vroča voda, tako odstranimo tudi najtrdovratnejše madeže. Umazanijo in odvečno vodo se sproti odsesava.

FUGIRANJE IN ZAŠČITA

Fuge med tlakovci se med čiščenjem sperejo za približno dober centimeter. Zapolnimo jih s kremenčevim peskom, ki s svojo PH-vrednostjo zavira rast mahu in trave. Čiščenje zaključimo z nanosom sredstva, ki tlakovce razkuži in dolgotrajno preprečuje nastanek plesni, alg in lišajev na površini tlakovca. Sredstvo je za ljudi in živali popolnoma neškodljivo.

1

2

3

Čiščenje s talnim robotom

Fugiranje

Nanos zaščitnega sredstva 

Notranja plesen

Čiščenje notranje plesni

leaf-cutout_edited_edited.png

KAJ JE PLESEN?

Plesen in alge lahko v naravi tvorijo impresivne oblike življenja ampak problem nastane, ko se preselijo v naše domove. Potrebno je izpostaviti, da je notranja plesen izredno nevarna našemu zdravju. Zato se priporoča hitra in pravilna sanacija.

KJE JO NAJDEMO?

Mikroorganizmi se razvijejo na mestih, kjer je visoka vlažnost. Tako jih v naših domovih najpogosteje najdemo v kopalnici, kuhinji, manj prezračenih kotih, za omarami in tudi tam, kjer je vzrok za njihov nastanek v nepravilni gradnji – to so tako imenovani toplotni mostovi.

PRAVILNA SANACIJA

Pri sanaciji je pomembno ugotoviti vzrok nastanka plesni. V zidu izmerimo vlažnost in plesen očistimo s posebnim sredstvom, ki globinsko uniči mikrooragnizme. Površine po čiščenju ni potrebno beliti.  Čez nekaj dni ponovno izmerimo vlažnost zidu in na površino nanesemo posebno sredstvo, ki preprečuje nastanek plesni. V kolikor je vlažnost zidu ostala povišana, to pomeni, da je vzrok za nastanek plesni v gradnji. Tem strankam priporočamo bolj pogost nanos omenjenega sredstva in rešitev gradbene nepravilnosti, v kolikor je to izvedljivo.

Drugo

Ostale storitve čiščenja

leaf-cutout_edited_edited.png
 • Fasade

 • Strehe 

 • Tlakovci

 • Čiščenje notranjih površin

 • Tend in markiz

 • Nadstreškov

 • Kamna

 • Lesenih konstrukcij

 • Lesa in napuščev

 • Teras

 • Bazenov

 • Žlebov

 • Čiščenje na višini

 • Steklenih površin

 • Vodnega kamna

 • Kmetijskih in sadjarskih objektov

Več slik iz preteklih projektov lahko zasledite v 

end
bottom of page